1. «Екологічні аспекти надзвичайної ситуації пов’язані з вибухами боєприпасів на прикладі 61 арсеналу м. Лозова». Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей. Кузнецов О.В., Іванов О.В. усього 3 особи (м. Львів – ІІ місце), квітня 2018. – 36 с.
2. «Вплив технології утилізації на безпеку життєдіяльності А, Б і С 152 мм артилерійських пострілів ВО13 (ВО14) з касетними снарядами О13 з урахуванням ризику виникнення аварії». Всеукраїнський конкурс наукових робіт здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти закладів вищої освіти (за результатами першого етапу ІІ  туру  визнати переможцями Конкурсу та нагородити – Диплом ІІІ ступеня) Львівський державний університет безпеки життєдіяльності ДСНС України (м. Львів) Ураков Е.О., Савченко Є.О., усього 3 особи (м. Львів (ЛДУБЖД ДСНС України – ІІІ місце), 16.04.2020 р. – 30 с.

 

3. Мінна і цивільна безпека стали одними з найважливіших аспектів в житті сучасних громад, вони є основою для стабільності та розвитку суспільства. 12 жовтня 2023 року в місті Дніпро на базі Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» відбувся міжнародний форум "Безпечна комфортна спроможна громада». Цей форум забезпечує учасникам платформу для обговорення найактуальніших питань безпеки, вирішення проблем і обміну інформацією.
В секції «Мінна безпека» з доповіддю «Особливості діяльності саперів під час гуманітарного розмінування в радіаційно-забрудненій місцевості» виступив викладач кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки Сергій Степанчук. У своїй презентації він висвітлив актуальні питання, пов'язані з  особливістю роботи саперів на радіаційно-забрудненій місцевості.