Заступник начальника кафедри УОДСЦЗ факультету ЦЗ ЯЩЕНКО Олександр став активним учасником тренінгу Консультативної місії ЄС

Заступник начальника кафедри управління та організації діяльності у сфері цивільного захисту факультету цивільного захисту ЯЩЕНКО Олександр став активним учасником спільного тренінгу Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України та Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ на тему: «Управління стресом і надання психологічної допомоги».
З вітальними словами виступили директор департаменту освіти, науки та спорту МВС Олександр ТАРАСЕНКО, ректор ДДУВС Олександр МОРГУНОВ, керівниця операційного департаменту КМЄС Розалін ШИХАН.
Присутні на тренінгу представники сил сектору безпеки і оборони, які мають бойовий досвід, ділились з учасниками своїми напрацюваннями.
Під час заходу Олександр ЯЩЕНКО ознайомився з психологічними поняттями про стрес, реакції і поведінку у стресових ситуаціях, оволодів техніками виходу зі стресу, опанував поняттям підвищення рівня стресостійкості, оволодів способами допомоги іншим вийти зі стресу; отримав знання щодо розпізнавання ознак стресових станів і пост-травматичних стресових розладів (ПТСР), розвинув навички поводження і комунікації з особами з ПТСР; оволодів знаннями надання першої психологічної допомоги, розвинув навички надання першої психологічної допомоги та самодопомоги, ознайомився з відповідними практичними прикладами і досвідом практичних психологів Національної поліції України (центральний апарат, ГУНП м. Києва, Харківської, Херсонської, Одеської обл. та ОШБ НП «Лють»).
Психологічна стійкість, критичне мислення, креативність – це навички та скіли, які є актуальними будь-коли, а під час повномасштабної війни набувають особливого значення.
По завершенні тренінгів керівник КМЄС в Україні Рольф ГОЛМБО та перший проректор ДДУВС Ігор МАГДАЛІНА привітали учасників та вручили відповідні сертифікати.