Контроль проходження навчальної практики курсантами Національного університету цивільного захисту України

Курсанти 2-го курсу Національного університету цивільного захисту України продовжують проходження навчальної практики у 7 практичних підрозділах ГУ ДСНС України у Харківській області України на посаді рятувальника підрозділу ОРС ЦЗ ДСНС.

Під час проходження навчальної практики  курсанти у складі чергових караулів опрацьовують дії під час реагування на НС в районі виїзду відповідних підрозділів, перевіряють технічний стан джерел протипожежного водопостачання, беруть участь у заняттях з ГДЗС, організації зв’язку, оповіщення та освітлення, проводять перевірку № 1 ізолюючих апаратів, у складі пожежно-рятувальних підрозділів виїжджають на гасіння пожеж, проводять відпрацювання прийомів роботи з пневматичним та гідравлічним аварійно-рятувальним інструментом.

При перевірці практики Олександром КОВАЛЬОВИМ особливу увагу було приділено: забезпеченню безпекової складової курсантів, перевірки побутових умов розміщення курсантів, організації практики в практичних підрозділах та якості отриманих знань та навичок.

Курсантам була надана методична допомога в оформленні звітних документів з проходження навчальної практики.

Також, користуючись нагодою були проведені практичні заняття з курсантами на пожежній техніці практичних підрозділів (ДПРЧ-18, ДПРЧ-2, ДПРЧ-6).