Додаткові заняття з курсантами 4-го курсу на факультеті цивільного захисту

 

Для поглиблення теоретичних занять та практичних навичок, кафедри факультету цивільного захисту провели першу частину додаткових занять з курсантами 4-го курсу в період з 12.03.2024 по 16.03.24

12 березня доцентом кафедри організації та технічного забезпечення аварійно-рятувальних робіт факультету цивільного захисту Олександром КОВАЛЬОВИМ було проведено додаткове практичне заняття з курсантами групи ЦЗк-20-142 на тему: «Експлуатація пожежної та аварійно-рятувальної техніки. Влаштування аварійно-рятувального обладнання та пожежно-технічного устаткування».

Особливу увагу на додатковому занятті було приділено влаштуванню та роботі додаткових систем основних пожежних автомобілів, а саме: вакуумних систем насосних установок, додаткових трансмісій, додаткових систем охолодження та обігріву, додаткового електроустаткування та сигналізації а також систем швидкого розгальмовування гальм шасі автомобіля.

12 та 16 березня 2024 року заступником начальника кафедри наглядово-профілактичної діяльності Олександром САВЧЕНКО та доцентом кафедри наглядово-профілактичної діяльності Артемом РУБАНОМ були проведені додаткові заняття з курсантами групи ЦЗк-20-141 на яких було відпрацьовано: порядок створення, використання та оцінка стану готовності об'єктів фонду захисних споруд, визначених Кодексом цивільного захисту України; вимоги ПКМУ від 10 березня 2017 р. № 138 «Деякі питання використання захисних споруд цивільного захисту»; Наказ МВС від 09.07.2018 № 579 «Про затвердження вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту»; ДБН В.2.2-5:2023 «Захисні споруди цивільного захисту»; ДСТУ 9195:2022 «Швидкоспоруджувані захисні споруди цивільного захисту модульного типу. Основні положення», ПКМУ від 9 січня 2014 р. № 6 «Про затвердження Переліку об’єктів, що належать суб’єктам господарювання, проектування яких здійснюється з урахуванням вимог інженерно-технічних заходів цивільного захисту»; порядок та умови застосування запобіжних заходів у сфері цивільного захисту, вимоги до оформлення посадовими особами ДСНС матеріалів про адміністративні правопорушення.