Робота кураторів факультету у третій декаді вересня 2023 року

Упродовж третьої декади вересня кураторами факультету була проведена низка заходів, під час яких відбулось відвідування кінотеатру та були проведені зустрічі зі здобувачами вищої освіти:

  • Бесіда на тему: «Відданість та гордість пожежного-рятувальника – основна мотивація за обрану професію»

Відданість та гордість пожежного-рятувальника – основна мотивація за обрану професію. Пожежник-рятувальник – це вже не професія, це спосіб життя, адже постійно перебуваєш у очікуванні тривоги: можливо комусь саме зараз потрібна буде допомога. А в критичній ситуації дається взнаки і те, настільки ти добре підготовлений до цієї ж таки ситуації, і хто знаходиться поруч і власні знання та правила техніки безпеки. Адже коли заходиш у палаюче приміщення ніколи не знаєш, що тебе там чекає – може впасти стіна, стеля, вибухнути газовий балон, чи трапиться ще щось. І тому мабуть кожна дружина та діти з острахом проводжають своїх рідних рятівників на роботу та радіють, коли їх чоловік та тато повертається живим та неушкодженим.

 

  • Бесіда на тему: "«29 вересня  - День памяті трагедії Бабиного Яру»"

Бабин Яр - це урочище в північній частині Києва, яке стало місцем наймасовіших розстрілів євреїв у Другій світовій війні. Розстріли проводилися з 1941 по 1943 роки, під час окупації нацистами Києва.

Точна кількість жертв Бабиного Яру невідома. Багатьох жертв нацисти не враховували. Історики називають числа від 70 до 150 тисяч розстріляних. Серед убитих були не тільки євреї, а й душевнохворі люди, цигани, військовополонені і звичайні мирні жителі Києва. Також нацисти знищували членів ОУН. Наприклад, в Бабиному Яру була розстріляна українська поетеса Олена Теліга з чоловіком.

За час розстрілів врятуватися вдалося лише 29 людям. Люди, які врятувалися з Бабиного Яру, в основному прикидалися мертвими або здійснювали втечі з концтаборів.

За матеріалами https://www.unian.ua/society/den-pamyati-zhertv-babego-yara-2023-istoriya-12407901.html

 

  • Відівідування кінотеатру. Куратори Юлія Безугла та Олена Ляшевська разом зі здобувачами вищої освіти відвідати торгівельно-розважальний центр «Любава». Метою даного заходу було відвідування кінотеатру «Мультиплекс» та перегляд кінофільмів "Творець" та "Привиди у Венеції".