Представники університету взяли участь у освітньо-науковому інтенсиві «500 днів супротиву очима правоохоронців і правозахисників»

6 липня 2023 року в м. Київ за ініціативи Департаменту освіти, науки та спорту МВС України відбувся освітньо-науковий інтенсив «500 днів супротиву очима правоохоронців і правозахисників», участь у якому взяли начальник кафедри наглядово-профілактичної діяльності факультету цивільного захисту Данілін Олександр та курсанти Національного університету цивільного захисту України.

Освітньо-науковий інтенсив «500 днів супротиву очима правоохоронців і правозахисників» – це перша масштабна освітньо-наукова платформа для обговорення проблемних питань функціонування органів державної влади за найбільш актуальними напрямами при викликах сьогодення. З вітальним словом до учасників звернулися державний секретар Міністерства внутрішніх справ України Інна Ящук, Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Крук, представники Верховної Ради України, Верховного суду, Офісу Президента України, Офісу Генерального прокурора та інших органів державної влади. 

Зустріч проходила за участю представників освітньо-наукової спільноти системи МВС України в рамках двох панельних дискусій: «Загрози правам і свободам людини і громадянина у воєнний час: практика забезпечення та дотримання прав людини» та «Система кримінальної юстиції в умовах війни: виклики, проблеми та перспективи подолання». В процесі заходу учасники обговорили низку проблемних тем, серед яких: огляд дотримання прав людини та діяльність Секретаріату уповноваженого Верховної Ради України в період війни; захист в адміністративних судах соціальних прав та гарантій дітей, які внаслідок війни залишились сиротами; практика дотримання прав людини в Національній поліції України; протимінна безпека особи та мінування територій України як глобальний виклик; комунікація та взаємодія органів системи МВС під час війни; криміналістичні особливості огляду місця події масового захоронення; протидія та запобігання незаконній міграції та торгівлі людьми та інші.

За результатами інтенсиву учасники отримали сертифікати.

 https://mvs.gov.ua/uk/news/500-dniv-suprotivu-ocima-pravooxoronciv-i-pravozaxisnikiv-u-mvs-vidbuvsia-osvitnyo-naukovii-intensiv