Курсанти НУЦЗУ опановують професію сапер (розмінування)

Курсанти 3-го курсу факультету цивільного захисту Національного університету цивільного захисту України продовжують навчання з отримання робітничої професії сапер (розмінування). Навчальний курс розпочався 27 лютого 2023 року.
Під час навчання з підготовки фахівців піротехнічних підрозділів з отримання робітничої професії сапер (розмінування) здобувачі вищої освіти практично відпрацьовують проведення технічного обстеження території за допомогою приладів виявлення вибухонебезпечних предметів та небезпечних «подарунків» війни, металодетекторів; розвідки нетехнічними засобами в умовах неможливості використовувати металодетектори та металеві щупи. Пошук проводиться за допомогою діелектричного щупа. Також тривають операції щодо вилучення виявлених вибухонебезпечних предметів з дотриманням вимог техніки безпеки під час проведення розмінування місцевості.
У подальшому отримані знання курсанти будуть використовувати безпосередньо у своїй повсякденній діяльності на посадах начальників відділень груп піротехнічних робіт підрозділів ДСНС. Навчання триває.