Практичні заняття кафедри НПД із курсантами піротехнічного напрямку

18 лютого 2023 року науково-педагогічний працівник кафедри НПД факультету ЦЗ НУЦЗ України (доцент кафедри Рубан А.В.) провів практичні заняття із курсантами 3-го курсу факультету цивільного захисту (навчальна група ІЗП-20-134), які навчаються за освітньо-професійною програмою «Інженерне забезпечення саперних, піротехнічних та вибухових робіт» на базі Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС.

В ході проведення практичних занять на тему «Інженерно-технічні заходи в містобудівній документації» було детально відпрацьовані питання щодо завдань інженерно-технічних заходів цивільного захисту (далі ІТЗ ЦЗ) при плануванні та забудові територій у мирний час, а також в особливий період. Було пропрацьовано схеми планування територій міст та районів у містах, склад і зміст розділу ІТЗ ЦЗ відповідних адміністративно-територіальних одиниць у генеральних планах населених пунктів. Визначено відповідні зони можливого ураження об’єктів підвищеної небезпеки, зокрема хімічно-небезпечних об’єктів в особливий період. 

Під час занять здобувачі вищої освіти активно працювали в напрямку засвоєння важливої теми, що є необхідним для подальшого отримання необхідних умінь та навичок.