Кафедра НПД вшановує ветеранів пожежної охорони

29 січня для ветеранів пожежної охорони незвичайний день. Саме цього дня з 1995 по 2004 рік відзначалося загальнодержавне свято – День працівників пожежної охорони. Згодом, згідно Указу Президента України від 27 серпня 2004 року, замість нього було встановлено в державі професійне свято «День працівників цивільного захисту», яке пізніше отримало назву «День рятівника» і щороку відзначається в Україні 17 вересня.

Ті ж, хто присвятив своє життя службі у пожежній охороні, і пішов на заслужений відпочинок з лав вогнеборців, так і не змогли забути своє звичне професійне свято. Тож, в останні роки відповідно до наказу МНС України від 28 січня 2009 року № 58 в органах та підрозділах цивільного захисту встановлено «День вшанування ветеранів та пенсіонерів пожежної охорони».

Саме тому, напередодні свята до ветерана кафедри НПД, полковника внутнішньої служби СЕРГЄЄВА Геннадія Івановича, і завітали науково-педагогічні працівники кафедри (які дислокуються у місті Харкові) із подарунками та найкращіми побажаннями. За дорученям начальника кафедри ДАНІЛІНА Олександра було висловлено вдячність всім ветеранам та пенсіонерам кафедри, які присвятили своє життя боротьби з вогнем та навчанню підростаючого покоління, сумлінно виконуючи свої професійні обов"язки.

Шановні ветерани та пенсіонери пожежної охорони, від щирого серця дякуємо Вам, за самовіддану працю, професіоналізм, витримку, врятовані людські життя й матеріальні цінності і бажаємо всім Вам міцного здоров’я, життєвої наснаги, незборимої волі й стійкості духу, благополуччя, миру і добра.