Навчальна практика в НУЦЗУ: есе майбутнього піротехніка

Мені довелось проходити навчальну практику в групі піротехнічних робіт аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Житомирській області на посаді начальника відділення групи піротехнічних робіт.
До початку навчальної практики, перебуваючи в університеті, навіть не міг уявити, яка велика відповідальність ляже на мої плечі після закінчення навчання та наскільки небезпечною є обрана мною професія, особливо у військовий час. Піротехніки наразі вкрай потрібні моїй державі, моїм українцям.
Під час проходження навчальної практики в мене було чимало виїздів на розмінування снарядів та багато практичних занять, де відпрацьовувались дії саперів: як правильно виявити тип снаряду, як розташовувати особовий склад та техніку, на якій відстані влаштовувати підривну станцію з урахуванням вибухової речовини, розльоту уламків та безпеки навколишнього середовища.
Ці чотири місяці навчальної практики були для мене неабияким досвідом, бо навчальна практика - це невід’ємна частина навчального процесу та запорука успіху в подальшій роботі.

Данило БЕСПАЛИЙ, курсант 3-го курсу факультету цивільного захисту Національного університету цивільного захисту України