Кафедра НПД проводить практичні заняття на об’єкті підвищеної небезпеки

28 жовтня 2021 року науково-педагогічні працівники кафедри наглядово-профілактичної діяльності факультету цивільного захисту НУЦЗ України провели на об’єкті підвищеної небезпеки (нафтобази ТОВ «ХНБ-РЕЗЕРВ», що розташована за адресою: м. Харків, вул. Єнакіївська, 3) виїзні практичні заняття для здобувачів вищої освіти 4-го курсу навчальної групи ЦЗк-18-141 навчальної дисципліни «Безпека потенційно небезпечних технологій та виробництв».
Теоретичні знання, які були отримані на лекціях, здобувачі вищої освіти закріпили практично. Майбутні фахівці детально ознайомились із технологічною схемою нафтобази, порядком отримання, зберігання та транспортування нафтопродуктів, порядком безпечної експлуатації зовнішніх установок підприємства. Закріпили свої знання щодо технічних характеристик матеріально-технічної бази. Детально розглянули будову резервуарів, насосної станції та лабораторії. Закріплено теоретичні знання щодо порядку проведення планових та позапланових перевірок об’єктів господарювання з високим ступенем ризику, оформлення матеріалів за результатами перевірок, визначення безпеки експлуатації установок потенційно-небезпечних об’єктів та об’єктів підвищенної небезпеки, застосування заходів реагування, розраховано достатність та порядок застосування первинних засобів пожежогасіння, розглянуто технічні можливості щодо захисту нафтобази системою блискавкозахисту.
Здобувачі вищої освіти отримали практичні навички, що стануть у нагоді під час проходження навчальної практики, підготовки кваліфікаційної роботи, а також для виконання функціональних обов'язків на майбутній практичній роботі.
Приділяючи особливу увагу практичним виїзним заняттям, здобувачі вищої освіти університету кваліфіковано готуються до практичної роботи в галузі організації та впровадження заходів державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки, а також цивільного захисту населення.