Кафедра НПД проводить практичні заняття на об’єкті з масовим перебуванням людей у м. Харків

19 травня науково-педагогічні працівники кафедри наглядово-профілактичної діяльності для здобувачі вищої освіти, які навчаються за другим (магістерським)  рівнем вищої освіти цивільного захисту Національного університету цивільного захисту України (з суворим дотриманням карантинних вимог та охорони праці) провели виїзні практичні заняття на території торгівельно-розважального центру «ЕКВАТОР», за адресою м. Харків Проспект Московський, 256 б.

З-за підтримки керівництва Немишлянського РВ ГУ ДСНС України у Харківській області вищезначені заняття дозволили закріпити теоретичні знання, що були отримані під час аудиторного навчання з дисципліни «Державне регулювання наглядово-профілактичної діяльності». Здобувачами вищої освіти університету практично відпрацьовано  нормативно-правові документи, щодо організації та проведення планових та позапланових заходів державного нагляду, проаналізовано матеріали наглядової справи на об’єкт, перевірено правильність влаштування (згідно проектних рішень) систем активного протипожежного захисту та речового оповіщення під час виникнення пожежі, визначено безпечність влаштування покрівлі, дотримання у безпечному стані шляхів евакуації, знання працівниками ТРЦ основних вимог правил безпеки.

Під час заняття у здобувачів вищої освіти було прийнято заліки по знанням вимог щодо влаштування газового опалення, влаштування внутрішнього протипожежного водогону та автоматичної системи спринклерного пожежогасіння, вимог Ліцензійних умов на впровадження робіт та послуг протипожежного призначення.

Остаточним результатом заняття стане оформлення виявлених порушень відповідно до вимог нормативно-правових актів у сфері техногенної та пожежної безпеки.

Проведення практичних занять на діючих об’єктах такого рівня є необхідним для ретельної підготовки фахівців у галузі здійснення заходів щодо запобігання надзвичайним ситуаціям.