Фахівець кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки НУЦЗ України взяв участь у механізованому розмінуванні деокупованих територій на Сумщині

 

       В Україні не припиняється робота з очищення деокупованих територій від ворожих боєприпасів. У механізованому розмінуванні частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України взяв участь викладач кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки НУЦЗ України Сергій Степанчук.
       Впродовж 5 днів на землях сільськогосподарського призначення Тростянецької територіальної громади Сумської області представник НУЦЗ України мав змогу попрацювати з новітньою технікою DOK-ING MV-10, якою забезпечені піротехнічні підрозділи ДСНС України. Дані машини дуже ефективно зарекомендували себе на ділянках забруднених протипіхотними та протитанковими мінами. За цей час піротехнікам вдалося розмінувати щонайменш 4 гектари української землі.
Набуті знання викладача НУЦЗ України будуть використовуватися в навчальному процесі під час підготовки курсантів університету.